Прес-центр3 березня 2021, 13:03

Відбулася нарада керівників закладів освіти - «Освітня політика: пріоритетні напрями розвитку».

02 березня 2021 року в приміщенні Дитячої школи мистецтв за участі голови Попаснянської районної державної адміністрації Романа Власенка відбулась робоча нарада відділу культури, молоді, спорту та освіти з керівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти Попаснянської та Гірської громад «Освітня політика: пріоритетні напрями розвитку».

Роман Власенко звернувся із привітальним словом до учасників заходу. Він, насамперед, подякував освітянам за високі результати в навчанні дітей та молоді за підсумками 2019-2020 навчального року, досягнуті у період реформування сфери. Також, він вручив грамоти і подяки педагогічним працівникам за сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди прийдешнього Міжнародного жіночого дня – 8 Березня.

Начальник відділу культури, молоді, спорту та освіти Едуард Гаврашенко та заступник начальника Олена Сухомлін розповіли про здобутки сфери освіти, окреслили напрями освітянської діяльності та ключові завдання, які поставлені Міністерством освіти і науки України, Департаментом освіти і науки Луганської ОДА перед освітянами на 2021 рік.

На нараді були заслухані виступи спеціалістів відділу, фахівців центру професійного розвитку педагогічних працівників та інклюзивно-ресурсного центру.

За підсумками наради було ухвалено заходи щодо удосконалення системи освіти. Серед яких сприяння участі ЗДО Попаснянської та Гірської громад в інституційному аудиті щодо проведення оцінки якості дошкільної освіти за шкалою дослідження ECERS; виконанню заходів щодо реалізації затвердженого Плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа»; приділення уваги запровадженню та розвитку в регіоні інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами; координація діяльності професійних спільнот педагогічних працівників, забезпечення організації та підвищення кваліфікації освітян; забезпечення впровадження в харчоблоках закладів освіти системи НАССР; забезпечення виконання Конституції України, законів України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та «Про освіту».

Наприкінці заходу від голови райкому профспілки працівників освіти Людмили Григоренко всі жінки, які були присутні в залі, отримали святкові квіти та привітання.