Прес-центр20 травня 2021, 15:05

Відбулось засідання колегії Державного архіву Луганської області

20 травня 2021 року керівник апарату райдержадміністрації, член колегії Державного архіву Луганської області Вікторія Попова та начальник архівного відділу Кристина Хащенко взяли участь у засіданні колегії Державного архіву Луганської області в режимі відеоконференцзв’язку, яке провела голова колегії, директор Державного архіву Луганської області Вікторія Кривицька.
На засідання були запрошені керівники архівних установ області разом із заступниками, які курують архівну справу.
На розгляд колегії було винесено чотири питання. Начальник відділу формування, комплектування Національного архівного фонду та діловодства Світлана Овчаренко доповіла про підсумки комплексних перевірок роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів (архівів) філії Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Регіональна дирекція UA: Донбас», Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації.
Про охорону праці, пожежну безпеку, підготовку архівних установ області до роботи в осінньо-зимовий період доповідала начальник відділу організації, координації архівної справи та інформаційного забезпечення Ірина Решетняк.
Начальник відділу зберігання та обліку документів Національного архівного фонду Олена Потапова-Панасенко розповіла про стан роботи з оцифрування документів Національного архівного фонду та оприлюднення довідкового апарату до них на офіційному вебсайті Державного архіву Луганської області.
Про виконання Державним архівом Луганської області норм законодавства про запобігання корупції у 2020 році та здійснення заходів щодо виявлення та протидії корупційним проявам у 2021 році доповідала головний спеціаліст-юрисконсульт Тетяна Шуваєва.
По усім питанням порядку денного прийняті відповідні рішення.