Прес-центр29 cічня 2021, 11:01

Відбулося засідання робочої групи з розробки стратегії цивільного захисту населення для Попаснянської громади

29 січня в Попаснянській райдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з розробки стратегії цивільного захисту населення для Попаснянської громади.

До складу робочої групи увійшли голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко, заступник Попаснянського міського голови Дмитро Хащенко, представники міжнародної неурядової організації ACTED, відповідальні за цей напрямок роботи посадовці райдержадміністрації та представники районного відділу ДСНС.

Члени робочої групи обговорили попередньо внесені до проєкту стратегії цивільного захисту зміни та запропонували додати до нього ще деякі заходи на кшталт створення добровільної пожежної дружини, придбання для міськрайонного відділку ДСНС сучасної системи радіозв’язку, встановлення та організації роботи системи оповіщення тощо.

За підсумками засідання сторони запланували підготувати остаточний проєкт стратегії та затвердити його на наступному тижні.

Слід зазначити що, розробка стратегії відбувається представниками організації ACTED в рамках реалізації проєкту «Зменшення ризику катастроф та вразливості населення в Східній Україні», який фінансується Відділом з надання гуманітарної допомоги у разі виникнення надзвичайної ситуації (OFDA), який є підрозділом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).