Прес-центр24 червня 2021, 14:06

Відкритий діалог з активною молоддю - саме у такому форматі пройшов 24 червня День майбутнього фахівця у Сєвєродонецькій районній держадміністрації

Відкритий діалог з активною молоддю -  саме у такому форматі пройшов 24 червня День майбутнього фахівця у Сєвєродонецькій районній держадміністрації.

У переддень відзначення Дня молоді та Дня молодіжних і дитячих громадських організацій перший заступник голови РДА Євген Жданов та керівник апарату Вікторія Попова зустрілися з активною молоддю Вищого професійного училища №94.

Комунікація є частиною проєкту «Молоді громадяни - Залучення громад на Сході України». Він реалізується Terre des hommes – Україна для молоді в системі професійної загальної та середньої освіти в Луганській та Донецькій областях, організацій громадянського суспільства  в рамках ініціативи USAID Демократичне врядування у Східній Україні.

Молодь ознайомили з функціоналом райдержадміністрації, її окремих структурних підрозділів. 

Так, у відділі освіти, охорони здоров’я, культури та спорту студенти дізналися про роботу в аспекті реалізації державної  молодіжної політики, залучення молодих громадян до соціальних проєктів, конструктивно обговорили  заходи районних програм розвитку фізичної культури та спорту і національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, організаційної роботи та документообігу Оксана Лізанець ознайомила майбутніх посадовців з алгоритмом роботи державних службовців з документацією.

У відділі інфраструктури, містобудування та архітектури. ЖКГ, екології, економіки та агропромислового розвитку  молодь дізналася про вирішення соціально-економічних питань, з якими звертаються до РДА  жителі району.  Головний спеціаліст  юридичного відділу  ознайомив учасників освітнього проєкту з питаннями взаємодії з органами місцевого самоврядування, доступу до публічної інформації та правовою роботою відділу.

 

Подібні ініціативи дають молоді знання і практичні навички у відповідній сфері, тим самим спонукаючи їх до активності у своїх громадах.