Прес-центр14 липня 2021, 11:07

Вісім комунальних установ Попаснянської та Гірської громад отримали гуманітарну допомогу від Королівства Нідерландів

Вісім комунальних установ Попаснянської та Гірської громад отримали гуманітарну допомогу від Королівства Нідерландів.
Як результат спільних зусиль небайдужих людей з України і Нідерландів, консолідованої роботи влади і неурядових організацій, до Сєвєродонецького району надійшла вагома гуманітарна допомога для освітніх і соціальних закладів, установ охорони здоров’я та жителів.
На підставі Меморандуму про співпрацю між Сєвєродонецькою районною державною адміністрацією, громадською організацією «Медико-соціальний захист людей з інвалідністю та ветеранів» та Міжнародним благодійним фондом «Сприяння розвитку медицини» 8 комунальних установ Попаснянської та Гірської громад отримали допомогу, донором якої виступила Благодійна організація Stichting: Werkgroep HULPTRANSPORTEN OOST-EUROPA Нідерланди.
У церемонії передачі гуманітарного вантажу, що пройшла 14 липня у Попасній, взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, голова Сєвєродонецької держадміністрації Роман Власенко, голова Фонду «Українська громада в Нідерландах» Ігор Кириченко, координаторка Фонду «Українська громада в Нідерландах» Ангеліна Кучерук.
Сергій Гайдай та Роман Власенко висловили щиру вдячність народу Королівства Нідерландів, присутнім представникам благодійної організації, всім інституціям, залученим до передачі гуманітарного вантажу - за дружню допомогу у складний для нашої держави час, а також висловили надію на подальшу співпрацю. Роман Власенко вручив Подяки Сєвєродонецької райдержадміністрації Ігорю Кириченку та Ангеліні Кучерук. В свою чергу, керівник області відзначив Подяками два представництва – Українське посольство у Королівстві Нідерландів та посольство Нідерландів в Україні.
Гуманітарна допомога призначена для Попаснянського територіального центру соціального обслуговування, Попаснянської центральної районної лікарні, Попаснянського районного центру первинної медико - санітарної допомоги, Комишуваського навчально-виховного комплексу, Троїцької філії ОНЗ "Попаснянська загальноосвітня школа», Золотівської філії №7 ОНЗ "Золотівська загальноосвітня школа №5», Новотошківського та Нижнєнського навчально-виховних комплексів.
Для закладів освіти до вантажу гуманітарної допомоги включено дитячі велосипеди, шкільні та дитячі меблі, великі і малі дошки. Не менш значущою є допомога лікувальним закладам - ліжка з матрацами, масажні столи, санітарне приладдя, інвалідні ходунки тощо.
Крім того, для жителів прифронтової зони, адже саме такою є Попаснянщина всі останні роки, жителями Королівства Нідерландів власноруч були виготовлені і передані теплі речі.
Загалом соціально незахищені категорії населення Попаснянської та Гірської громад отримають одяг та домашнє приладдя загальною масою 7841 кг.