Прес-центр19 липня 2021, 13:07

З 18 по 22 липня 2014 року проходила операція сил АТО по звільненню Попасної від проросійських терористів

З 18 по 22 липня 2014 року проходила операція сил АТО по звільненню Попасної від проросійських терористів.
У червні 2014 року сили АТО розпочали активні дії проти незаконних збройних формувань - очищення від окупантів українських територій та встановлення контролю над ними.
Так, 7 років тому були звільнені у Донецької області: Лиман (4 червня), Маріуполь (13 червня), Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка та Костянтинівка (5 липня), Бахмут (6 липня), Сіверськ (12 липня), Торецьк (21 липня), Авдіївка (30 липня), Красногорівка (1 серпня), Мар’їнка (5 серпня), у Луганської області: Щастя (14 червня), Рубіжне (21 липня), Сєвєродонецьк (22 липня), Попасна (22 липня), Лисичанськ (24 липня), Міусинськ (8 серпня), Гірське (13 серпня) та інші населені пункти у цих областях.
18 липня 2014 року в перший день боїв за Попасну загинули троє військовослужбовців батальйону "Донбас": Костянтин Блозва («Кочерга»), Сергій Бохонько (Боха») та Ігор Черняк («Чорний»).
В сьомі роковини з дня їхньої загибелі гвардійці батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко, голова міської військово – цивільної адміністрації Микола Ханатов, командир батальйону спеціального призначення "Донбас", представники ОТУ "Північ", ветерани БСП "Донбас", волонтери та містяни вшанували пам'ять загиблих бійців, поклавши квіти до пам'ятника, що знаходиться на в'їзді у Попасну.
З нагоди 7 – ї річниці визволення Попасної від незаконних збройних формувань заплановані і вже проходять різноманітні заходи, в тому числі, щорічний фестиваль #PaslawskyFEST. Та чи не найважливіше в ці дні згадувати тих, хто віддав найцінніше - своє життя – за мирне небо над звільненими українськими містами. Пам'ятаємо кожного з них. Вічна і світла пам'ять. Дякуємо, хлопці.