Прес-центр15 липня 2024, 03:07

З Днем Української Державності!

Шановні жителі Сєвєродонецького району!

Цьогоріч Україна вперше відзначає День Української Державності саме 15 липня, а, от державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності - не одна тисяча років.

День Державності відзначається того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси–України, адже завдяки князю Володимиру у 988 році християнство було запроваджено як державна релігія.

Цього дня ми згадуємо про те, наскільки багатою є історія нашої держави та демонструємо непохитну віру у нашу незалежність і соборність.

Сьогодні, у 21 столітті, країна – терорист знову намагається окупувати наші землі, присвоїти нашу історію і знищити нашу ідентичність. Отримавши поразку в ідеологічній, гібридній агресії, «брати» вдались до повномасштабного вторгнення і ракетного терору.

Берегти єдність нині, працювати разом на перемогу — це найважливіше завдання, яке стоїть перед усіма нами. Маємо історичний шанс - зробити те, що не вдавалося зробити попереднім поколінням українців: остаточно перемогти в цій війні за незалежність України, набути повноправного членства у ЄС і стати однією з найбільш розвинутих сучасних держав світу.

Будьмо єдиними і сильними! Спільно працюємо заради Перемоги!

Слава Україні!