Прес-центр19 травня 2021, 11:05

З професійним святом, шановні сімейні лікарі!

З професійним святом, шановні сімейні лікарі!
19 травня світова спільнота відзначає Всесвітній день сімейного лікаря. Його запровадили у 2010 році - з відповідною ініціативою виступила Всесвітня рада сімейних лікарів WONCA, до якої входить і Українська асоціація. Україна долучилась до святкування дня лікарів первинної ланки надання медичної допомоги у 2017 році, тож свято для українського суспільства молоде.
Роль медиків первинної ланки у житті кожного з нас надзвичайна. Адже саме ці лікарі щоденно надають первинну допомогу дітям та дорослим, виписують рецепти на «Доступні ліки», направляють на обстеження.
Наскільки важливими у житті кожної родини є сімейний лікар особливо продемонструвала боротьба із COVID-19. Медики первинки тримають зв’язок зі своїми пацієнтами, консультують, розвіюють побоювання, допомагають пройти випробування коронавірусною інфекцією тим, хто психологічно потребує додаткової турботи та уваги.
Відзначаючи цей день, ми маємо розуміти, що протягом останнього часу первинна ланка зазнала змін принципів організації роботи у зв’язку із реформою медичної галузі. Все це вимагає від сучасного сімейного лікаря постійного професійного зростання.
З нагоди Всесвітнього дня сімейного лікаря висловлюємо всім фахівцям центрів первинної медико - санітарної допомоги Сєвєродонецького району безмежну вдячність за високий професіоналізм та відданість справі. Від усієї душі бажаємо їм здоров’я, миру, подальших професійних здобутків та заслуженої поваги у суспільстві.