Прес-центр7 жовтня 2021, 09:10

За минулий рік у Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі вирощено більше 1 мільйони сіянців

За минулий рік у Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі вирощено більше 1 мільйони сіянців.
В рамках екскурсійного бізнес – туру на Захід України група підприємців, посадовців та громадських активістів відвідали Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр, який знаходиться у Брюховицькому лісництві https://dpllsnc.com.ua/golovna.html
Тема зрощення і відновлення лісів для Сєвєродонецького району і взагалі для нашої області була і є надзвичайно актуальною. Наразі сіянці з Львівського центру вже зростають на Луганщині – їх висадили активісти в рамках ініціативи «Змінимо країну разом!».
Загальна площа підприємства становить 3331 га. При працюючих близько 20 осіб, за минулий рік у Львівському селекційно-насіннєвому центрі було вирощено більше 1 мільйона сіянців.
Гостей, які передали господарству 2 кг насіння з Луганщини, ознайомили з роботою державного підприємства, наочно показали як «народжується» ліс.
«Досвід надзвичайно цікавий і може бути використаний у нас, в тому числі в якості успішного бізнес – проєкту», - вважає після побаченого голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.
Лісорозсадницький комплекс з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою дає можливість вирощувати десятки мільйонів сіянців, які стануть лісом. Закрита коренева система гарантує приживлення посадженого матеріалу, потужну енергію росту молодих дерев та можливість садити ліс від весни до осені.