Прес-центр9 вересня 2021, 08:09

Жителів Луганщини запрошують до участі у Всеукраїнському фестивалі авторської пісні та співаної поезії «ОБЕРІГ»

Жителів Луганщини запрошують до участі у Всеукраїнському фестивалі авторської пісні та співаної поезії «ОБЕРІГ».
За ініціативи Волинської обласної ради, громадських організацій і активістів, підтримки Міністерства культури України (на сьогодні Міністерство культури та інформаційної політики України), Волинської обласної державної адміністрації, Луцької міської ради, в листопаді 2017 року, відбулося відновлення Всеукраїнського фестивалю авторської пісні та співаної поезії «ОБЕРІГ».
Завдання фестивалю – пошук та підтримка молодих талановитих виконавців у жанрі співаної поезії та авторської пісні, вдосконалення виконавської майстерності, створення якісного музичного контенту для програм радіо і телебачення, концертних організацій тощо.
Авторська пісня – це, перш за все, жанр творчості, здатний консолідувати і об’єднати навколо себе широке коло небайдужих до життя суспільства думаючих людей. Фестиваль «ОБЕРІГ» є майданчиком для утвердження Ідеї Незалежності України, засобом відродження та утвердження Українського Національного Духу.
Організатори фесту впевнені, що пісенне поетичне слово, що йде від душі і серця, може бути набагато потужнішою зброєю ніж «гради» та «смерчі». Для волинян, Луганськ завжди був і залишається висококультурним патріотичним регіоном, у якому щиро шанують і примножують українські традиції, у тому числі в царині авторської пісні та співаної поезії.
Тож організатори запрошують мистецькі колективи, солістів, виконавців, які працюють у згаданому форматі, до участі у майбутньому пісенному дійстві.
Ознайомитися з Положенням фестивалю-конкурсу можна за посиланням
http://www.nmck-volyn.com.ua/news_detail.php?id=749.